Peste la cuptor

de Pushaa in Crap / Caras, 2 Iun 2014 | 12900 vizualizari

 

Este prima data cand fac peste la cuptor. Si zic eu ca mi-a iesit destul de bine. Iar pestele este prins de socrul meu!

 

INGREDIENTE

  • 1 peste la 2-3 kg
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 lamaie mica
  • condimente pentru peste
  • 2 lincuri bulion / rosii in bulion
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor:

Curatam si spalam pestele. Taiem rondele ceapa, morcovul, rosia, usturoiul si lamaia. In tava punem putin ulei si asezam ceapa, morcovul, usturoiul si frunza de dafin. Crestam pestele pe ambele parti si il condimentam. Eu i-am inlaturat capul, dar poate fi folosit si intreg.  In fiecare crestatatura punem alternativ o felie de rosie si una de lamaie, punem si in interior o felie de lamaie si doua de rosii si putin usturoi.Il azezam in tava. Bulionul il dizolvam in putina apa il condimentam putin ca pe un sos si il punem in tava.

Dam pestele la cuptor aproximativ o ora. Din cand in cand luam sos din tava cu lingura si punem peste peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor